Udruga Zecovi članica Mreže za zaštitu životinja

Udruga Zecovi od 2018. godine članica je Mreže za zaštitu životinja RH te aktivno sudjeluje u projektima zaštite životinja, posebice kunića i zečeva, surađuje sa nadležnim institucijama i educira građane.

Mreža za zaštitu životinja osnovana je 2008. godine s ciljem umrežavanja istomišljenika za ostvarenje ciljeva poput promoviranja programa mikročipiranja i kastracije životinja u svrhu sprječavanja napuštanja i nekontroliranog razmnožavanja, kao i promoviranja udomljavanja umjesto kupnje kućnih životinja, te sličnih ciljeva u interesu napuštenih i drugih životinja.

Trenutne aktivnosti Mreže usmjerene su na kampanje koje imaju za cilj; zakonski obvezati skrbnike pasa i mačaka na kastraciju; senzibilizaciju javnosti o prednostima udomljavanja nasuprot kupovini životinja i odgovornom skrbništvu općenito.

Sve članice prihvaćaju stajališta:

  1. Mreža za zaštitu životinja zalaže se za i promovira kontrolu razmnožavanja životinja, prvenstveno kroz kastraciju i sterilizaciju.
  2. Mreža za zaštitu životinja podržava udomljavanje životinja te se protivi njihovoj prodaji, kao i uzgoju životinja u bilo koju svrhu.
  3. Mreža za zaštitu životinja zalaže se za osnivanje ‘no kill’ skloništa kao neprofitnih institucija u Republici Hrvatskoj.

Djelokrug Mreže za zaštitu životinja

  1. Legislativa / Poboljšanje trenutnih i predlaganje boljih zakonskih rješenja te nadzor nad njihovom provedbom.
  2. Informiranje / Širenje informacija o zaštiti životinja i njihovim pravima prema javnosti.
  3. Edukacija / Educiranje jedinica lokalne samouprave, udruga, gradova i građana o zaštiti životinja i njihovim pravima.
  4. Okupljanje / Okupljanje udruga, skloništa i pojedinaca koji se bave zaštitom životinja i njihovim pravima.
  5. Javni pritisak / Mreža za zaštitu životinja radi na edukaciji svojih članova, prosljeđuje korisne informacije članovima te sakuplja i šalje prijedloge izmjena zakona i pravilnika nadležnim institucijama

Mreža nije pravno tijelo. Prijatelji životinja pokrenuli su ovaj projekt s namjerom da se udruge koje se bave životinjama, a koje dijele temeljna načela postavljena u Mreži, ujedine za isti cilj – za životinje.

Više informacija o Mreži možete pronaći na linku http://mreza-za-zastitu-zivotinja.com/

Podjeli na društvenim mrežama