Za Hrvatsku bez pasa na lancu

Više informacija o kampanji nalazi se na www.zabranimolanac.net gdje se može potpisati i peticija za potpunu zabranu držanja na lancu

Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, čiji je cilj poticanje suradnje jedinica lokalne samouprave i promicanje zajedničkih interesa gradova u RH, podržala je nacionalnu kampanju „Za Hrvatsku bez pasa na lancu”, koju su prije dva mjeseca pokrenuli Sklonište Prijatelji Čakovec, udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede te više od 50 udruga Mreže za zaštitu životinja.

Udruga koje su pokrenule nacionalnu kampanju „Za Hrvatsku bez pasa na lancu” ističu:
„S obzirom na to da su psi držani na lancu često i zanemareni na druge načine, pa tako i necijepljeni, neoznačeni mikročipom i nekastrirani, jasna odredba zabrane držanja pasa na lancu pomogla bi i lokalnim zajednicama da se lakše nose s nekontroliranim razmnožavanjem pasa i njihovim napuštanjem. Osim toga, svaka konkretna zakonska odredba na državnoj razini olakšava lokalnim zajednicama provedbu za koju su nadležne. Komunalni redari mogu lakše postupati kada je držanje pasa na lancu zakonski zabranjeno, nego kada ovise o odlukama na lokalnoj razini.”

Više informacija o kampanji nalazi se na www.zabranimolanac.net gdje se može potpisati i peticija za potpunu zabranu držanja na lancu, koju je dosad potpisalo gotovo 55 000 ljudi. Također, građani mogu pisati Vladi na gradjani@vlada.hr i ministrici poljoprivrede na kabinet@mps.hr tražeći potpunu zakonsku zabranu držanja pasa na lancu.

Podjeli na društvenim mrežama