* U slučaju da se oglas odnosi na kunića koji je štićenik Udruge tada poruke pristižu na email Udruge.
** U slučaju da se oglas odnosi na kunića koji je vlasnički kunić tada poruke pristižu direktno vlasniku kunića bez posredstva Udruge. U ovom slučaju odgovorna osoba je vlasnik kunića koji nije obvezan odgovoriti na poruku.

ime kunića:
Sarajlija (m.) Bijela ili Mili of milja (z.)
Par - dečko i cura

|

3 godine

|

Patuljasti

|

2-3 KG

|

Oboje kastrirani
zdravlje:
Uredno.
Karakter:
Bijela je jako zanimljiva licnost i mnogo je radoznala. Rado istrazuje, ali isto tako je dominantnija u odnosu sa svojom polovinom. Rasa je lavlj glava, tako da je pravi mali smjehotres od karaktera. Sarajlija je holandski lop, a kao takav mazna polovina. Dok vas Bijela nasmijava, on vas vise ljubi i mazi i brine da su vam obrazi, nosko i celo uvijek cisti. Dobar je i frizer, pa se treba paziti ako ne zelite termin. :)
urednost:
Oboje su trenirani na tutu od malenih nogu. Bijela jedino ne voli cesalj i furminator, tako da je najbolje u turama obradjivati krzno.
prehrambene navike:
Obozavaju sijeno, cuni u malim dozama, dozvoljeno povrce i voce, izuzev tikvice. Jedino nevoljeno s njihove strane.
napomene:
Topao pozdrav, nadam se da ste svi dobro. Voljela bih da vam pisem sa ljepsom temom, ali na svu zalost, ovaj put ne.. Inace, pomogla sam par puta da udomite slatke parove i nalazila im nove porodice. jet j sama sam spasila svog jednog da ne postane gulas, a njegovu dragu od uloge uskrsne igracke. Uvijek sam sa osudom gledala na ljude koji odbacuju svoje zekane...a sada...sada me je zadesilo da ja budem ta koja mora poduzeti takav korak. Naime, dijagnosticiran mi je bipolarni poremecaj sa jakim izljevima agresije...bila sam hospitalizovana do prije 2 dana i svakodnevno se borim sa samom sobom. moji maleni (Sarajlija i Bijela) me se boje i stvorili su takav strah od mene, da im je suzivot sa mnom postao patnja i teror. Na medikamentima sam sada, ali na svu zalost ne pomazu u potpunosti. Placem svaki dan koliko se sve izopacilo i sto me se boje i ne zele kontakt sa mnom. Razumijem ih. Imali su mirnu oazu 3 i po godine bez ijednog kaveza i samo ljubav, a sad...? Ja nisam vise ja, a oni to i vide i osjete. Ne mogu vise da ih mucim, ta dva malena srca to nisu zasluzila... Prisiljena sam ih udomiti, naci nekoga koga se ne boje, nego im rado hopsaju i binkayu u susret... Molim vas pomozite nam, jer su sve rijedji trenuci gdje sam dovoljno racionalna i da uopste mogu potraziti pomoc... Molim vas, zbog njih, nisu zasluzili... izvinite, ali placem dok ovo pisem i ne znam koliko sam koherentna uopste...

Javi se za udomljenje

Ako ti se sviđa kunić, slobodno se javi i pitaj sve što te zanima :)