MALT PASTA

Izbor najkorisnijih tema iz ostalih dijelova foruma. Tražite odgovor na neko od najčešće postavljanih pitanja? Pogledajte prvo ovdje, možda se tu nalazi odgovor koji tražite. Ovaj podforum služi isključivo za čitanje, zabranjeno postanje. Pitanja postavljajte u ostalim podforumima.

Moderator/ica: zekili

MALT PASTA

PostPostao/la Zecovi.Net » pet lis 12, 2007 1:23 am

Marko:


Evo, konačno nakon nekog vremena koje mi je trebalo da si pojasnim par sitnica, otkrio sam ono što bi vas moglo zanimati.
Malt pasta je u stvari samo koncentrat sirove vlaknine. Naime, postoji dvije vrste sirove vlaknine koja se deklarira na proizvodima,
1. ukupna probavljiva sir.vlak.
2. ukupna neprobavljiva sirov.vlak.
Danas sam se vratio sa farme kunića u Bošnjacima (Županja), pa sam malo razgovarao s ljudima oko tog problema, i rekli su mi da i oni poput talijana i ostalog svijeta imaju velikih problema upravo oko toga.
O čemu se radi....
Kunići najviše ugibaju oko 55-60 dana života. Gotovo 90% slučaja, javlja se mukozni sivi, prozirni ili zelenkasti proljev koji traje oko2-3 dana, i uglavnom završi smrtno, ili u maom broju izlječenjem.
Problem je u stvari u postotku sirove vlaknine u hrani, te u omjeru probavljive i neprobavljive vlaknine unutar tog postotka.
Kako bi upotreba malt pasti u tako velkim uzgojima bila skupa i vrlo nepraktična, jedini način je pravilna receptura hrane, što je zbog oscilativne kvalitete sirovina teško izvesti.
Upravo zato, za kućne ljubimce je proizvedena malt pasta, u koliko toliko pravilnom omjeru probavljive i neprobavljive s.v.
Možete koristiti malt pastu za mačke, bez straha.
Zadatak iste je povećanje vlaknatih komponenti u probavnom sustavu, koje će osigurati normalnu peristaltiku crijeva (pasažu hrane i eventualno dlaka), jer je kod kunića peristaltika fakat komatozno loša.
To je za danas sve.
Kako sam se vratio s puta , dosta sam umoran, pa ću ostatk i eventuqalne nejasnoće pojasniti kasnije.
Sonja_i_Zoran:


Malt pastu mozete kupiti U Ljubimcu u Ilici , preko puta Mesničke, cijena 12kn, mislim da je Strici spominjao da se ne daje uvijek već samo u fazi linjanja, a glede davanja ljubazna Natalija iz Ljubimca kaže da ona svojim zekačima daje direktno u ustašca, ako zeko hoće, a ako neće onda im stavi malo na šapicu pa je sami poližu.
Zecovi.Net
Zecovi.Net webmaster
 
Postovi: 199
Pridružen/a: čet lis 11, 2007 19:04 pm

Natrag na Prva pomoć
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


HR (CRO) by Ančica Sečan