Udomljavaju se dva kunica (m i ž) s kompletnom opremom

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Udomljavaju se dva kunica (m i ž) s kompletnom opremom

PostPostao/la Željka » ned ruj 06, 2015 18:08 pm

Udomljavaju se dva mini kunića, cura i dečko, stari 3 godine, lavljoglavi. Kunići su uredni, zdravi, sterizirana/kastriran.
Kunići se udomljavaju isključivo ljubiteljima životinja, po mogućnosti poznavateljima ove vrste, za boravak u kući/stanu.
S kunićima se daruje sva njihova oprema - ručno rađena ogradica, kućica, wc/sjenilica, posudice za hranu/vodu, igračke, podloga za boravak kunića, kao i sva preostala zaliha hrane, sijena i peleta (podloga za wc).

Naši kunići su redovno održavani (isčetkavanje, rezanje noktiju, povremeno šišanje) i kvalitetno su hranjeni (kvalitetno sijeno dostupno stalno kao i svježa voda, 1x dnevno Versele-laga suha hrana, 1xdnevno svježa zelena hrana - ovisno o sezoni ali uglavnom salate, maslačak, listovi maline/kupine/lješnjaka/peršina/mrkve, povremeno začinsko bilje, a kao poslastica povremeno jabuka, banana, suhe grožđice i brusnice itd...). Kunići su kod nas uvijek pušteni po stanu kada smo mi doma, a kada nas nema i u noći su unutar svoje ogradice cca 1,60 x 1,60 m - visina ogradice 0,75 m.

Udomljavaju se samo u dobre ruke, netko to je spreman posvetiti se životinjicama i pomoći im prebroditi stres zbog novonastale situacije. Udomljavaju iz privatnih razloga, promjene posla, stalnog putovanja i života na dvije adrese kao i daljnje nemogućnosti da im se pruži kvaliteta života koju su do sada imali. Iako je udomljavanje kunića i odvajanje od nas bila zadnja opcija, na žalost, iz gore navedenih razloga nije nam moguća daljnja adekvatna briga za naše ljubimce. Zato bi htjeli za njih samo najbolje. Udomljavanje da budu poklon i igrača djeci ne dolazi u obzir, budući da su to životinjice koje zahtjevaju vrijeme i pažnju, no ljubitelji životinja to i znaju.

O karakteru kunića: Dečko (cca 1,9 kg) je divan, voli se maziti, puuuno papati i prava je dobrica. Iako to oboje generalno ne vole, njega se u bilo kojem trenutku može dizati i nositi. Jako je znatiželjan i voli pronjuškati cijeli stan. Vrlo je poslušan - razumije naredbe tipa kad je vrijeme za povratak u ogradicu, kad nešto ne smije i sl. Curica (cca 1,3 kg) je nešto više komplicirana od njega - voli se maziti ali samo na podu (ne voli da je se diže), oprezna je i strašljiva, treba joj više vremena da se opusti i voli imati svoj mir. Jako su vezani jedno za drugo i zato se udomljavaju isključivo u paru. Puno vremna provode "zalijepljeni" jedno za drugo, međusobno se maze, igraju i sl.

Za dodatni info i slike upit na: 098 590 580 / zeljka.kero@gmail.com

slika

slika

slika

slika

slika
Željka
Kunić
Kunić
 
Postovi: 1
Pridružen/a: ned ruj 06, 2015 17:54 pm

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.


HR (CRO) by Ančica Sečan