FUNNY BUNNY

Utrka s preponama

natrag na funny bunny

Zecovi za neznalice predstavljaju jedan od najnovijih sportova, za koji se očekuje skoro uvršetnje u službeni program Olimpijskih igara: Utrka kunića sa preponama. Sport je najviše uhvatio maha u Skandinaviji, a evo i izvješća sa održanog Otvorenog prventstva Švedske u utrci kunića sa preponama.

Nadajući se osvojiti mjesto na postolju, kunići putuju iz cijele Skandinavije kako bi sudjelovali na ovoj tradicionalnoj olimpijadi za kuniće. Zadatak nije nimalo lak. Treba što brže preskočiti niz visokih, veselo obojenih prepreka, kako bi se došlo do cilja. No svi koji imaju kuniće, znaju da im to u stvari i nije prevelik problem.

Branko Zorko zečjeg svijeta je kunica po imenu Vatrena Slava (na fotografiji sa vlasnicom Louise). Ovaj patuljasti kunić je ponos cijele Švedske, jer je već nekoliko puta postala nacionalni prvak.

Njezina vlasnica Louise posvetila je svoj život Vatrenoj Slavi i cijelo se vrijeme brine kako bi svaka njena potreba bila zadovoljena. Da bi Vatrena Slava bila u najboljoj formi prije najvećeg događaja mora biti sretna i zadovoljna. Prije takmičenja hrani ju sa dovoljnom količinom banana i glukoznog šećera kako bi joj osigurala potrebnu energiju. Također, tvrdi ona, Vatrena Slava voli biti sama nekoliko sati prije takmičenja kako bi se meditacijom mogla skoncentrirati. Louise, uostalom kao i njezina cijela obitelj (majka joj je predsjednica Švedskog saveza kunića skakakča), sport shvaća potpuno ozbiljno i puno vremena provodi trenirajući sa svojim kunićima.

Neki vlasnici koriste lukave taktike kako bi se njihovi kunići odlučili na visoke skokove i bili što brži. Jedan od trikova je guranje prstom po stražnjici. Efektivno u svakom slučaju, no ne i osobito pristojno. Suci se žale da se nemoćni pred tim problemom koji uzima sve više maha među vlasnicima.

Kako bi se našli na postolju, kunići moraju optrčati cijeli krug i preskočiti sve prepone pazeći da se ni jedna prepreka ne sruši. Prije početka samog takmičenja, Louise je bila malo zabrinuta zbog kondicije svoje kunice. Kaže da je Vatrenoj Slavi koncentraciju pomutio jedan zgodan zekan koji se pojavio na terenu, a oni su joj i inače slaba točka. Osim toga konkurencija nije bila nimalo slaba. Na natjecanje su došla neka od najvećih imena u ovom sportu. Jedan od najopasnijih rivala joj je i bivši dečko po imenu Ljutko koji drži rekord za najdulji skok. Unatoč svemu Louise u potpunosti odbija pomisao o upotrebi doping sredstava. "Salata i mrkve da, ali doping ne dolazi u obzir", odlučna je Louise.

Na kraju natjecanja, Vatrena Slava nevoljko je morala predati prijelazni pobjednički pehar i to u šape nikog drugog do Ljutka. No i treće osvojeno mjesto nije tako loše. I Louise je bila pomalo razočarana, no i dalje jednako voli svoju Vatrenu Slavu: "Priznajem, razočarana sam i vjerojatno ću ju morati malo ukoriti. Ali na kraju krajeva, ona mi ipak puno znači i za mene će uvijek biti pobjednica". Ahhh.

natrag na funny bunny